Voimassa alkaen: 25. toukokuuta 2018

Amwayn Verkkosivuston Tietosuoja-/evästeilmoitus

Tässä Verkkosivuston Tietosuoja-/evästeilmoituksessa kuvataan, kuinka Amway GmbH, Benzstrasse 11 b-c, D-82178 Puchheim (jäljempänä “Amway”) käyttää henkilötietoja, jotka on kerätty vierailijoilta (“Vierailijat”) tällä verkkosivustolla (“Verkkosivusto”). Siinä kerrotaan myös, kuinka käytämme henkilötietoja, jotka keräämme rekisteröityessäsi asiakkaaksi (“Asiakas”). Siinä kuvataan, kuinka me keräämme ja saamme henkilötietojasi, käsittelemiemme henkilötietojen tyypit, kuinka me käytämme, jaamme ja suojaamme näitä tietoja, kuinka kauan niitä säilytetään, mitä oikeuksia sinulla on liittyen henkilötietojesi käsittelyyn ja kuinka voit ottaa meihin yhteyttä tietosuoja-asioissa.

Jos olet Amwayn Liikkeenharjoittaja (“ALH”) tai Jäsen, lue Tietosuojailmoituksemme ALH:ille ja Jäsenille, josta löydät tietoa henkilötietojesi käsittelystä kirjautuessasi Verkkosivustolle ALH:na tai Jäsenenä.

Kuinka me keräämme ja saamme henkilötietojasi, kun vierailet Verkkosivustolla?

Amway kerää henkilötietojasi Verkkosivustoa käyttäessäsi useilla tavoilla.

Voit lähettää meille henkilötietoja tai muita tietoja Verkkosivuston yhteydenottosivun eri kanavien kautta, kuten Amwayn sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot ja verkkolomakkeet.

Kun pyydämme sinua antamaan meille henkilötietoja, me ilmoitamme, onko henkilötietojen antaminen välttämätöntä sopimuksen nojalla tai välttämätöntä sopimuksen solmimiseksi, sekä onko sinun pakko antaa henkilötiedot ja mitä niiden antamatta jättämisestä seuraa.

Me käytämme myös evästeitä tai vastaavia teknologioita, jotka keräävät tiettyjä Verkkosivuston käyttötietoja käyttäessäsi ja selatessasi Verkkosivustoa. Eväste on tiedosto, joka asetetaan tietokoneelle tai mobiililaitteelle, jolla verkkosivua selataan. Me emme anna kolmansien osapuolten asettaa evästeitä laitteellesi. Jos et kirjaudu palveluihimme, tietosi ovat nimettömiä emmekä pysty liittämään niitä sinuun. Alla olevassa taulukossa eritellään käyttämämme evästeet ja niiden käyttötarkoitukset.
  • Seuraava eväste on välttämätön verkkosivustomme toiminnan kannalta.
Evästeen nimi Tarkoitus
JSESSIONTämä eväste seuraa teknistä istuntoa
AWSELBTätä evästettä käytetään kuorman tasapainoittamiseen
Cart-content

  • Seuraavat evästeet eivät ole välttämättömiä verkkosivustomme toiminnan kannalta ja niitä käytetään yleensä palveluidemme tarjoamiseen, ylläpitämiseen ja parantamiseen.
Evästeen nimiTarkoitus
KieliTämä eväste muistaa käyttäjän oletuskielen
_atuvc (AddThis)
_atuvs (AddThis)
AMCV, AMCVS, s_cc, s_invisit, s_ppv, s_ppvl, s_sq,
S_vnum, utag_main (Adobe/Tealium)
Näitä evästeitä käytetään vierailijan sivustomme käyttötietojen keräämiseen, mukaan lukien napsautukset ja toiminta verkkosivustolla. Tietoja ovat verkkosivuston vierailijamärä, mistä vierailijat siirtyvät verkkosivustollemme ja mitä sivuja he katselevat. Kaikki näillä evästeillä kerätyt tiedot ovat nimettömiä eivätkä käyttäjäkohtaisia, ellei vierailija kirjaudu ALH:na tai Asiakkaana.

Voit estää evästeet selaimesi asetuksista (esim. kohdasta Asetukset tai Internet-valinnat). Huomaa kuitenkin, että tietyt Verkkosivuston ominaisuudet eivät välttämättä toimi oikein, jos estät evästeet. Saat lisätietoja evästeiden hallinnasta tai poistamisesta osoitteesta http://www.allaboutcookies.org/.

Vierailijoilta keräämiemme henkilötietojen tyypit

Edellä kohdassa "Kuinka me keräämme ja saamme henkilötietoja sinulta?" lueteltujen evästeiden avulla me keräämme tietoja verkkosivuston käytöstäsi kuten, IP-osoite, selaimen tyyppi ja käyttöjärjestelmä. Verkko-ostostesi käsittelemiseksi saatamme kerätä myös maksutietosi ja tietoja koskien tuotevalintojasi ja ostotapojasi.

Lisäksi Verkkosivuston yhteydenottokanavien kautta me keräämme yhteystietojasi, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja faksinumerosi. Voit myös vapaaehtoisesti antaa muita tietoja liittyen pyyntöihisi tai kommentteihisi. Kehotamme kuitenkin antamaan vain välttämättömät tiedot, jotta voimme vastava pyyntöihisi ja kommentteihisi asianmukaisesti.

Kuinka me keräämme ja saamme henkilötietojasi, kun rekisteröidyt Asiakkaana?

Amway kerää ja saa henkilötietoja Asiakkailtaan useilla tavoilla.

Me keräämme henkilöitetojasi rekisteröityessäsi verkkosivustollemme Asiakkaana. Voit myös lähettää meille henkilötietoja tai muita tietoja Verkkosivuston yhteydenottosivun eri kanavien kautta, kuten Amwayn sähköpostiosoitteet, puhelinnumerot ja verkkolomakkeet.

Me saamme henkilötietoja Asiakkaistamme myös ALH:ilta, joiden kanssa kyseisillä Asiakkailla on suhde (kuten jos Asiakkaat ovat ostaneet Amwayn tuotteita ALH:ilta).

Asiakkailta keräämiemme henkilötietojen tyypit

Jos rekisteröidyt suoraan Amwayn Asiakkaaksi, me keräämme seuraavat henkilötietosi:
  • Yhteystiedot (esim. nimi, posti- tai sähköpostiosoite, faksinumero ja puhelinnumero),
  • Syntymäaika,
  • Kirjautumistiedot, kuten käyttäjänimi, ConnectID ja salasana sekä
  • Maksutiedot (esim. tilinumero tai luottokortin numero),
  • Tuotevalinnat, ostotavat, ostohistoria ja kulutustottumukset ja
  • Yhteydenottovalinnat.
Lisäksi ottaessasi yhteyttä yhteydenottokanaviemme kautta me keräämme yhteystietosi, kuten nimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja/tai faksinumerosi. Voit myös vapaaehtoisesti antaa muita tietoja liittyen pyyntöihisi tai kommentteihisi. Kehotamme kuitenkin antamaan vain välttämättömät tiedot, jotta voimme vastava pyyntöihisi ja kommentteihisi asianmukaisesti.

Me voimme kerätä muita henkilötietoja vain poikkeustilanteissa. Jos meidän on käsiteltävä muun tyyppisiä henkilötietojasi, varmistamme, että sinulle ilmoitetaan henkilötietojesi kyseisestä käsittelystä ja että siihen on pätevä lakisääteinen peruste (esim. suostumuksesi).

Asiakkailta keräämiemme henkilötietojen käyttötarkoitus

Me käytämme henkilötietojasi vain tarvittavassa laajuudessa (i) kanssamme tekemäsi sopimuksen täyttämiseksi tai pyynnöstäsi sopimusta valmisteltaessa, (ii) noudattaaksemme lakisääteisiä velvoitteitamme tai (iii) oikeutettujen etujemme ajamiseksi, mukaan lukien liiketoimintamme ohjaaminen, arviointi ja parantaminen, suojautuminen petoksilta, valtuuttamattomilta maksuilta, vaatimuksilta ja muilta vastuilta ja yhtiön käytäntöjen ja alan standardien noudattaminen. Maailmanlaajuisilla yhtiöillä, kuten Amway, asiakkaiden henkilötietojen käsittely sisäisissä hallinnollisissa tarkoituksissa katsotaan yleensä myös oikeutetuksi eduksi. Lain vaatimissa puitteissa me olemme tasapainoittaneet huolellisesti oikeutetut liiketoimintaetumme ja tietosuojaoikeutesi.

Me käsittelemme sinulta saamiamme tietoja seuraavissa tarkoituksissa:
  • Hallitaksemme rekisteröitymistäsi Asiakkaana,
  • Luodaksemme ja hallitaksemme verkkotiliäsi,
  • Vastataksemme kommentteihisi ja pyyntöihisi,
  • Käsitelläksemme tuote- ja palvelutilauksiasi.
  • Ottaaksemme yhteyttä sinuun,
  • Mahdollistaaksemme yhteytesi ALH:an (mukaan lukien nimesi, sähköpostiosoitteesi, postiosoitteesi, puhelinnumerosi ja ostoksesi ja ostohistoriasi),
  • Käyttääksemme, arvioidaksemme ja parantaaksemme palveluitamme ja helpottaaksemme verkkosivustojen käyttöäsi,
  • Suorittaaksemme kirjanpito-, tarkastus-, laskutus- ja keräystoimenpiteitä ja
  • Noudattaaksemme sovellettavan lain vaatimuksia, alan standardeja ja omia käytäntöjämme.
Kuinka jaamme henkilötietoja?

Amway ei myy, vuokraa tai kauppaa henkilötietojasi. Amway jakaa henkilötietojasi seuraaville tahoille:
  • Amway-ryhmän sisäiset laitokset, joille henkilötietojen luovuttaminen on Amwayn kannalta kohtuullisen välttämätöntä tai toivottavaa,
  • ALH:t, viestinnän mahdollistamiseksi liittyen Amwayn liiketoiminnan tuotteisiin, palveluihin ja tilauksiin,
  • Infrastruktuurin tai alustojen tai ohjelmistopalveluiden tarjoajat, ohejlmistojen kehittäjät, tietojärjestelmien ylläpitopalvelut, rekisteröintipalvelut tai markkinointipalvelut Euroopan talousalueen (“ETA”) sisällä tai ulkopuolella ja
  • Valtion viranomaiset ja muut kolmannet osapuolet, jos sitä lakisääteisesti edellytetään tai se on on kohtuullisen tarpeellista meidän tai muiden oikeuksien, lakisääteisten etujen, omaisuuden tai turvallisuuden suojaamiseen.

Kansainväliset tiedonsiirrot


Me siirrämme sinulta keräämiämme henkilötietoja Amwayn ryhmän sisällä, mukaan lukien Amwayn emoyhtiö Alticor Inc. Jotkut näistä saattavat sijaita muualla kuin maissa, joista tiedot alunperin kerätttiin. Kyseisten maiden tietosuojalainsäädännön taso ei ole välttämättä sama kuin maassa, jossa alunperin annoit tiedot. Siirtäessämme henkilötietojasi muihin maihin, suojaamme tiedot tässä Tietosuojailmoituksessa kuvatulla tavalla ja sovellettavan lain mukaisesti. ETA:n alueelta kerättävien henkilötietojen kohdalla, jotka siirretään maihin, joiden tietosuojan Euroopan komissio ei ole katsonut olevan riittävällä tasolla, olemme ottaneet käyttöön EU:n tietosuojaa koskevat vakiosopimuslausekkeet henkilötietojesi suojaamiseksi. Saat lisätietoja EU:n tietosuojaa koskevista vakiosopimuslausekkeista osoitteesta https://ec.europa.eu/info/law/law-topic/data-protection/data-transfers-outside-eu/model-contracts-transfer-personal-data-third-countries_en Saat lisätietoja Amwayn ryhmän laitoksista osoitteesta https://www.amwayglobal.com/. Lisäksi jotkut kolmannen osapuolen palveluntarjoajat, jotka käsittelevät henkilötietoja Amwayn puolesta, sijaitsevat ETA:n ulkopuolella maissa, joiden tietosuojan Euroopan komissio ei ole katsonut olevan riittävällä tasolla. Näissä tapauksissa Amway on ottanut käyttöön menetelmiä, joilla varmistetaan, että henkilötietosi suojataan asianmukaisesti, mukaan lukien kolmannen osapuolen hyväksymät EU:n tietosuojaa koskevat vakiosopimuslausekkeet tai varmistamalla, että kolmannella osapuolella on EU-U.S. Privacy Shield -rekisteröinti. Ota meihin yhteyttä jäljempänä annettujen yhteystietojen kautta, jos sinulla on kysyttävää käyttämistämme turvatoimista henkilötietojesi suojaamiseksi siirrettäessä tietoja ETA:n ulkopuolelle (mukaan lukien tiedot kopion saamisesta tai näiden turvatoimien tutkimisesta).

Kuinka suojaamme henkilötiedot?

Me ylläpidämme asianmukaisia teknisiä ja organisatorisia turvatoimia, jotka on suunniteltu suojaamaan käsittelemämme henkilötiedot tahattomalta, laittomalta tai valtuuttamattomalta tuhoutumiselta, häviämiseltä, muuttamiselta, pääsyltä, paljastamiselta tai käytöltä.

Kuinka pitkään me säilytämme henkilötietoja?

Me säilytämme henkilötietoja vain niiden käuyttötarkoitukseen tarvittavan ajan (katso edeltä kohta “Keräämiemme henkilötietojen käyttötarkoitus”), ellei lainsäädäntö muuta edellytä. Ota meihin yhteyttä jäljempänä annettujen yhteystietojen kautta, jos sinulla on kysyttävää tietojen säilyttämiskäytännöistä.

Linkit muille verkkosivustoille

Verkkosivustolla saattaa olla linkkejä kolmansien osapuolten ylläpitämille verkkosivustoille, joiden tiedot ja tietosuojakäytännöt poikkeavat omistamme. Me emme ole vastuussa kyseisten kolmansien osapuolten tiedoista ja tietosuojakäytännöistä. Me kehotamme sinua lukemaan kaikkien kolmansien osapuolten verkkosivustojen tietosuojailmoitukset ennen kyseisten sivustojen käyttämistä tai henkilötietojen tai muiden tietojen lähettämistä kyseisille sivustoille tai niiden kautta.

Tämän Verkkosivuston tietosuojailmoituksen päivitykset

Amway varaa oikeuden muuttaa tätä Verkkosivuston Tietosuojailmoitusta milloin tahansa. Jos me muutamme tätä Verkkosivuston Tietosuojailmoitusta, me päivitämme voimaantulopäivän ja kyseiset muutokset tulevat voimaan julkaisemisen yhteydessä. Me neuvomme tarkastamaan Verkkosivuston Tietosuojailmoituksen säännöllisesti.

Oikeutesi

Sinun oikeuksiisi sovellettavan lain nojalla voivat kuulua pääsy käsittelemiimme henkilötietoihisi, oikeus pyttää kyseisten henkilötietojen korjaamista tai poistamista, oikeus rajoittaa henkilötietojesi käsittelyä sekä oikeus tietojen siirrettävyyteen. Jos me olemme saaneet suostumuksesi henkilötietojesi käsittelyyn, sinulla on oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa. Tämä ei vaikuta sellaisen käsittelyn laillisuuteen, joka on tapahtunut ennen suostumuksesi peruuttamista. Näiden oikeuksien ajamiseksi sinun on toimitettava meille kirjallinen pyyntö alla annettujen yhteystietojen kautta. Jos et ole tyytyväinen pyyntösi käsittelyyn, voit tehdä valituksen valvontaviranomaiselle.

Sinulla on myös oikeus milloin tahansa vastustaa tietojesi käsittelyä, joka perustuu Amwayn oikeutettuihin etuihin. Kun käsittelemme henkilötietojasi suoramarkkinointitarkoituksessa, sinulla on oikeus vastustaa milloin tahansa kyseistä käsittelyä, mukaan lukien profilointitarkoitukset siinä laajuudessa, kun ne liittyvät suoramarkkinointiin. Jos vastustat käsittelyä suoramarkkinointitarkoituksessa, me emme enää käsittele henkilötietojasi tässä tarkoituksessa.

Yhteystiedot

Jos sinulla on kommentoitavaa tai kysyttävää tästä Verkkosivuston tietosuoja/evästekäytännöstä, jos haluat päivittää henkilötietojasi tai ajaa oikeuksiasi, voit ottaa yhteyttä paikalliseen tytäryhtiöön käyttämällä yhteydenottolomaketta tai postitse: Amway Suomi, Carl Gustavs Gade 3, 1. th., DK-2630 Taastrup, Denmark. Voit ottaa yhteyttä myös tietosuojavaltuutettuumme sähköpostitse (privacy@amway.com) tai kirjeitse (Data Protection Officer, Benzstrasse 11 b-c, 82178 Puchheim, Saksa).