"Aamiainen on päivän tärkein ateria", niinhän yleisesti sanotaan. Joten miksi riskeerata ja antaa tilaa väsymykselle töissä, koulussa tai kotona? Ruoka, jota aamuisin syömme vahvistaa kehoa ja mieltä. Stressistä ja ajanpuutteesta johtuen tämä ateria jätetään kuitenkin usein väliin, jopa unohdetaan. Kehomme ei tällöin saa energiaa - alamme väsyä ja lihaksemme uupua. Monet ihmiset eivät syö riittävästi proteiinia tai heidän syömänsä proteiini sisältää paljon rasvaa, minkä lisäksi he syövät epäterveellisiä välipaloja pitkin päivää.

Proteiinia jokaiselle!

  • Henkilöille, jotka eivät syö riittävästi lihaa, maitoa, juustoa tai muita ruokia, joissa on runsaasti proteiinia
  • Henkilöille, jotka tarkkailevat kaloreita ja rasvaa ruokavaliossaan
  • Lapset (yli 3-vuotiaat), nuoret, iäkkäät, raskaana olevat tai imettävät naiset, jotka tarvitsevat lisäproteiinia
  • Henkilöille, jotka jättävät aterioita väliin, syövät pieniä annoksia tai tuntevat lisäproteiinin tarvetta ruokavaliossaan   
  • Kasviperäinen, kolesteroliton ja laktoositon jauhe sopii hyvin myös diabeetikoille, kasvissyöjille ja vegaaneille.  
   

Miksi proteiinia?

  • Aikuiset tarvitsevat keskimäärin 45 g - 75 g proteiinia päivässä ylläpitääkseen proteiinitasapainonsa.
  • Hyviä proteiinin lähteitä ovat vähärasvainen liha, kala, kananmuna, maito, maitotuotteet ja soija.
  • Niiden sisältämä proteiini on korkealaatuista, eli sellaisessa muodossa, että keho pystyy hyödyntämään sen melkein kokonaisuudessaan kehon korjaamiseen, uusiutumiseen sekä proteiinirakenteiden synteesiä varten.
  • Proteiinitasapaino pysyy yllä parhaiten, jos se on osa jokaista päivän ateriaa – aamiaista, lounasta ja päivällistä.

Yhdellä lusikallisella voi olla merkitystä! NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder

  • Elimistö ei varastoi ylimääräistä proteiinia, joten päivittäinen saanti on välttämätöntä, jotta voit varmistaa, että hyvä proteiinitaso säilyy elintoimintojen tukemiseksi.
  • NUTRIWAY All Plant Protein Powder on korkealaatuinen proteiinin lähde.
  • Yhdessä tasapainoisen ruokavalion ja terveiden elämäntapojen kanssa tämä tuote on parempi vaihtoehto perinteisille proteiinin lähteille.

 Mitä se sisältää? 

  • Ainesosat on saatu kasviperäisistä proteiinin lähteistä, kuten soijasta, vehnästä ja herneistä.
  • Se tarjoaa kaikki yhdeksän välttämätöntä aminohappoa, jotka auttavat ylläpitämään lihasmassaa ja estämään lihasten heikkoutta ja väsymystä
  • Alhaisempi rasvapitoisuus ja kolesteroliarvo kuin tavallisessa annoksessa lihaa, juustoa, munia ja täysmaitoa

Kuinka sitä käytetään?

  • Lisää tarpeen mukaan yksi annoslusikallinen (noin 10 g) jauhetta maitoon tai muuhun nesteeseen ja nauti yhden tai useamman kerran päivässä. Sekoita voimakkaasti tai ravista tiiviissä astiassa 1 minuutin ajan.
  • Vaihtoehtoisesti ripottele murojen, keittojen, salaattien tai muiden ruokien päälle ruoan makuun vaikuttamatta.
 

Aloita päiväsi herkullisella aamiaisella!

Voit lisätä proteiinijauhetta NUTRIWAYn herkullisiin resepteihin, kuten pistaasipähkinä-rusina-riisivanukkaaseen, päärynä-banaani-suklaapirtelöön tai sitrusjuomaan sekä useisiin muihin resepteihin.


Sipulikeitto leivänmurusten kera

Annos 2 henkilölle

Ainekset
 
3 sipulia (450 g)
4 ruokalusikallista Amwayn oliiviöljyä
2 ruokalusikallista (20 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
500 ml kasvislientä
suolaa ja pippuria
2 palaa leipää ilman reunoja
salvian oksa 
raastettua juustoa tarjoiluun
 
Valmistusohjeet
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi paloiksi. Lämmitä 2 lusikallista Amwayn oliiviöljyä teflonpannussa ja paista sipuleita kevyesti muutaman minuutin ajan. Peitä kasvisliemellä, kuumenna kiehumispisteeseen asti ja anna kiehua hiljakseen noin 15 minuutin ajan välillä sekoittaen. Mausta makusi mukaan suolalla ja pippurilla. 
 
Laita leivän palat monitoimikoneeseen muutamaksi sekunniksi saadaksesi isoja murusia. Lämmitä 2 lusikallista Amwayn oliiviöljyä pannussa ja paista leivänmurusia salvian lehtien kanssa, kunnes ne ovat kultaisia ja rapeita. 
 
Koristele keitto rapeilla leivänmurusilla ja salvialla. Tarjoa keiton lisäkkeeksi mustapippuria ja juustoa.
 
Kikherne-aurinkokuivattu tomaatti-dippi

Annos 4-6 henkilölle

Ainekset
 
200 g valutettuja, säilöttyjä kikherneitä
40 g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä
40 g vettä
½ sitruunan mehu
1 iso ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
2 ruokalusikallista Amwayn oliiviöljyä
ripaus suolaa
pilkottua persiljaa
porkkanoita, retiisejä, fenkolia, selleriä tarjoiluun
 
Valmistusohjeet
 
Laita kaikki muut ainekset paitsi persilja monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Laita dippi pieneen kulhoon ja ripottele päälle pilkottua persiljaa. Tarjoa pilkottujen vihannesten ja/tai leivän, paahtoleivän, graham-keksien kanssa.
 
Kasvissyöjän leipä

Annos 2 henkilölle

Ainekset
 
4 palaa täysjyväleipää
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
3 ruokalusikallista (30 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
3 ruokalusikallista etikkaa
70 g Amwayn oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
1 mintun oksa
 
Valmistusohjeet
 
Pese kasvikset; leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi; leikkaa punainen paprika siivuiksi ja jätä pois sen varsi, siemenet ja valkoiset säikeet. Paahda kasviksia ritiläpannulla ja nosta sivuun.
 
Sekoita NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhe pienessä kulhossa etikan, suolan ja pippurin kanssa, lisää öljy joukkoon ohuena, tasaisena nauhana ja sekoita, kunnes levite on tasaista, kermaista ja paakutonta.
 
Laita 2 palaa leipää leikkuulaudalle ja voitele ne puolella NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -levitteestä. Nosta päälle paahdetut kasvikset, ripottele päällä mintun lehtiä, levitä loput levitteestä kahdelle jäljelle jääneelle leivän palalle ja laita nämä kaksi palaa levitekerros alaspäin kasvisten päälle. Tarjoile.
 
Ehdotus: voit paahtaa leivän palat, jos haluat tehdä lämpimän leivän.
 
Sinihomejuustoleipä omenan ja sellerin kera

2 annosta

Ainekset

  • 2 sämpylää
  • 120 g sinihomejuustoa (Gorgonzola, Roquefort, Stilton…)
  • 1 ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 2 sellerin vartta lehtien kanssa
  • maitoa tai jogurttia, jos tarpeen
  • ½ punainen omena
  • sitruunamehua

Valmistusohjeet

Laita sinihomejuusto monitoimikoneeseen sellerin lehtien ja NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauheen kanssa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Jos seoksesta tulee liian paksua ( riippuu käyttämästäsi juustosta), lisää hieman maitoa tai jogurttia tehdäksesi siitä kermaisempaa.

Puolita sämpylät; pese ja leikkaa omena ohuiksi viipaleiksi. Laita omenaviipaleet sitruunamehuun, jotta ne eivät hapetu ja taputtele ne kuiviksi. Pilko selleri. Levitä juustoseos sämpylöiden leikatulle pinnalle, laita päälle omenaviipaleita, ripottele siihen pilkottua selleriä, nosta sämpylän toinen puoli päälle ja tarjoa.

Riisivanukas pistaasipähkinöillä ja rusinoilla

1 annos

Ainekset
 
  • 25 g pitkäjyväistä riisiä
  • 2,5 dl maitoa (rasvatonta tai täysmaitoa)
  • 1 ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta 
  • 10 g sokeria
  • 10 g rusinoita
  • ½ tl kanelia
  • 10 g pilkottuja pistaasipähkinöitä
  • pala voita
 
Valmistusohjeet
 
Laita riisi teesiivilään ja huuhtele se kylmällä vedellä, kunnes vesi on kirkasta. Laita rusinat lämpimään veteen likoamaan. Lämmitä maito kiehuvaksi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää riisi, vähennä lieden lämpöä ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia sekoittaen usein, jotta riisi ei tartu pohjaan.
 
Kun riisi on kypsää, lisää sokeri ja yksi lusikallinen proteiinijauhetta, liotetut rusinat  ja kaneli sekoittaen ne tasaisesti riisin joukkoon. Siirrä valmis annos kulhoon ja nauti lämpimänä. 
 
Jos haluat tehdä vaihtoehtoisesti muotoillun vanukkaan, ota se pois levyltä ja anna sen jäähtyä hieman, jotta sen koostumus paksuuntuu. Voitele pieni muovinen kuppi voilla, laita riisiseosta kuppiin painamalla se sinne lusikalla ja käännä se heti ylösalaisin kumotaksesi vanukkaan pienelle lautaselle. Ripottele päälle pistaasipähkinöitä ja tarjoa.
Päärynä-suklaa-banaanipirtelö

1 annos

Ainekset

  • 1 pieni päärynä
  • 1 pieni banaani
  • 1 ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta 
  • 1 rkl kaakaojauhetta (5 g)
  • 120 ml maitoa (rasvatonta tai täysmaitoa)
  • Kanelia tai kaakaojauhetta päälle ripoteltavaksi

Valmistusohjeet

Kuori ja leikkaa päärynä palasiksi ja poista sen kota. Kuori ja pilko banaani. Laita hedelmät, 1 lusikallinen proteiinijauhetta, kaakaojauhe ja maito tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja anna koneen käydä, kunnes seos on tasaista.

Kaada korkeaan lasiin, ripottele päälle kanelia tai kaakaojauhetta ja tarjoa.

Sitrusjuoma

1 annos

Ainekset

  • 1 punainen greippi
  • 2 mandariinia
  • 1 lime
  • 1 sitruuna
  • 3 lusikallista juoksevaa hunajaa
  • 1 ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta 
  • 3 - 4 mansikkaa (40 g)

Valmistusohjeet

Pese ja kuivaa mansikat, pilko ne palasiksi ja laita korkeaan lasiin. Leikkaa greippi, mandariinit, lime ja sitruuna terävällä veitsellä puoliksi ja purista niistä mehua käyttämällä mehupuristinta.

Siivilöi mehu sekoittimeen ja lisää hunaja sekä 1 lusikallinen proteiinijauhetta. Sekoita astiaa voimakkaasti ja kaada mehu mansikoiden päälle ja tarjoa.

Voit valmistaa tämän juoman myös muista sitrushedelmistä oman makusi mukaan ja lisätä lasiin muita pilkottuja hedelmiä, kuten vadelmia, karhunvatukoita, granaattiomenoita, kiiviä, jne.

Hedelmäsalaatti myslillä

1 annos

Ainekset

  • 150 g tuoreita hedelmiä kuorittuna ja puhdistettuna (omenaa, päärynää, viinirypäleitä, melonia, mansikoita, kiiviä...)
  • 1 appelsiini
  • 1 ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 20 g fariinisokeria
  • 40 g rapeaa mysliä

Valmistusohjeet

Pese appelsiini, raasta sen kuori ja purista mehu. Leikkaa tuoreet hedelmät palasiksi tai kuutioiksi ja laita ne pieneen kulhoon. Laita toiseen kulhoon yksi lusikallinen proteiinijauhetta ja lisää siihen sokeri ja appelsiinimehu sekoittaen samalla voimakkaasti, jotta mehu säilyy tasaisena eikä muutu paakkuiseksi.

Kaada mehu hedelmäsalaatin päälle, ripottele rapea mysli ja raastettu appelsiinin kuori päälle ja tarjoa.

Ohukaiset

Ainekset

  • 1 muna
  • 2 ruokalusikallista (20 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 110 ml maitoa (rasvatonta tai täysmaitoa)
  • 1 pala voita

 

Valmistusohjeet

Sekoita kulhossa muna proteiinijauheen ja maidon kanssa, kunnes saat tasaisen taikinan ilman paakkuja. Laita voipala talouspaperin päälle siten, että voi on sen avulla helppo levittää

Lämmitä tartumattoman paistinpannu (noin 10 cm halkaisijaltaan) keskilämmöllä ja kun se on kuumentunut, voitele se kevyesti voilla käyttäen talouspaperia apuna. Kaada pieni kauhallinen taikinaa pannun keskelle ja pitäen kiinni pannun kahvaosasta, ota se pois levyltä ja kääntele pannua siten, että taikina peittää pannun pohjan kokonaan. Palauta paistinpannu levylle ja anna taikinan paistua noin 40 sekunnin ajan.

Irrota ohukainen pannusta muovisen tai puisen lastan avulla ja käännä se ympäri. Anna ohukaisen paistua vielä noin 20-30 sekuntia ja siirrä se sitten lautaselle. Käytä loput taikinasta ja tee vielä 5 ohukaista, siirrä ne kaikki samalle lautaselle ja tarjoa.

Annos: taikinasta tulee 6 pientä (noin 10 cm halkaisija) tai 3 isoa (noin 17 cm halkaisija) ohukaista

Voit tarjoilla ohukaiset makusi mukaan hillon, marmeladin, hunajan, suklaa-pähkinälevitteen, smetanan, tuorejuuston tai hedelmien kanssa.

 

 
Eksoottinen smoothie

Ainekset
  • 1 pieni kypsä banaani
  • 80 g tuoretta ananasta
  • 1 ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder-jauhetta
  • 200 ml maustamatonta jugurttia
  • 3 kivetöntä taatelia ja hieman ylimääräisiä tarjoiluun
  • 1 lusikallinen kirkasta hunajaa

 

Valmistusohjeet

Laita banaani ja ananas tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Lisää pilkotut taatelit, NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhe ja hunaja ja sekoita uudestaan, kunnes seos on tasaista. Lisää maustamaton jugurtti, sekoita uudestaan, kaada korkeaan lasiin ja tarjoa halutessasi taatelin palasten kanssa.

Annos 1 henkilölle

 
 
Punajuuri-kerrosleivät

Ainekset

  • 4 palaa valkoista leipää (noin 11  x 11 cm) ilman reunoja
  • 30 g keitettyä punajuurta
  • 140 g vuohen tuorejuustoa
  • 1 ruokalusikallinen (10 g)  NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -proteiinijauhetta
  • muutama oksa ruohosipulia
  • suolaa & pippuria
  • rucolan lehtiä koristeluun

Valmistusohjeet

Laita punajuuri, juusto ja NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhe sekä ripaus suolaa ja pippuria monitoimikoneeseen ja sekoita, kunnes seos on tasaista.

Levitä punajuuriseos tasaisesti 3 leivänpalaselle, ripottele päälle pilkottua ruohosipulia ja kasaa leivät päällekkäin. Peitä neljännellä leivänpalalla. Laitan leivän ympärille muovikelmua ja laita jääkaappiin ainakin 1 tunnin ajaksi.

Ota pois kelmusta juuri ennen tarjoilua. Leikkaa leipäpino neljään osaan ja jokainen osa vielä kahdeksi palaksi, jotta saat 8 kerrosleipää. Laita kerrosleivät tarjottimelle, koristele rucolalla ja tarjoa.

Annos 2-4 henkilölle (8 palaa)

 
 
Karhunvatukka- ja punaherukkamurupaistos

Ainekset

  • 300 g karhunvatukkaa
  • 200 g punaherukkaa
  • 4 lusikallista mansikkahilloa
  • 40 g jauhoja
  • 40 g mantelijauhetta
  • 50 g ruskeaa sokeria
  • 2 ruokalusikallista (20 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 60 g voita

Valmistusohjeet

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, mantelijauhe, ruskea sokeri ja NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhe suuressa kulhossa. Leikkaa voi pieniksi palasiksi, lisää ja sekoita jauhoseokseen käsin, jotta saat seoksesta murumaista.

Pese marjat ja taputtele ne kuiviksi. Poista punaherukoista varret ja jaa marjat tasaisesti neljään annosvuokaan. Levitä 1 lusikallinen mansikkahilloa marjojen päälle jokaiseen annosvuokaan ja muruseos päälle. Paista, kunnes päällinen on kullanruskea ja hedelmä on kuplivaa, noin 20 minuutin ajan. Tarjoa lämpimänä

Annos 4 henkilölle

 
 
Erinomainen välipala kesäpäivään

Ainekset

  • 1 muna
  • 100 ml kreikkalaista jogurttia
  • 1 teelusikallinen leivinjauhetta
  • 40 g mantelijauhetta
  • 1 ruokalusikallinen NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 100 g raastettua emmental-juustoa tai jotain muuta kypsytettyä juustoa
  • suolaa & pippuria
  • erilaisia siemeniä (kurpitsa, kumina, pellava, seesami...)

Valmistusohjeet
Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille. Sekoita muna suuressa kulhossa jogurtin kanssa; lisää leivinjauhe, mantelijauhe, NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhe, ripaus suolaa ja pippuria ja raastettu juusto. Kun taikina on tasaista, tipauta 15 kauhallista taikinaa leivinpaperille. Ripottele jokaisen leipäsen päälle siemeniä ja paista noin 15 minuutin ajan, kunnes leipäset ovat kevyesti kultaisen värisiä. Anna jäähtyä ja tarjoa.
 

Annos 4-6 henkilölle (15 kappaletta)
 
 
 
Herkullinen hillo-mantelilevite

Ainekset

  • 120 g vadelmahilloa
  • 1 ruokalusikallinen NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 1 lusikallinen pilkottuja manteleita
  • 4 viipaletta täysjyväleipää

 

Valmistusohjeet
Sekoita hillo kauhalliseen NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta. Paahda pilkottuja manteleja teflonpannulla noin 1 tai 2 minuutin ajan, kunnes ne ovat ruskistuneet kevyesti. Paahda leipä. Levitä hillo, ripottele paahdetut mantelit sen päälle ja tarjoa.

Annos 1 tai 2 henkilölle

Voit käyttää mitä tahansa haluamaasi hilloa. Voit käyttää myös pilkottuja pistaasipähkinöitä paahdettujen mantelien sijaan.
 
 
 
 
Kuumaa puuroa päärynöiden ja pähkinöiden kera

Ainekset

  • 300 ml vettä
  • 40 g valkoisia kaurahiutaleita
  • 1 ruokalusikallinen NUTRIWAY™ All Plant Protein -jauhetta
  • 2 puolikasta, säilöttyä päärynää
  • 4 saksanpähkinää
  • 1 teelusikallinen jauhettua kanelia
  • ruskeaa sokeria (halutessasi)
 
 
Valmistusohjeet
 
Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää kaurahiutaleet, ½ tl jauhettua kanelia ja 1 kauhallinen NUTRIWAY™ All Plant Protein -jauhetta, sekoita huolellisesti ja anna kiehua 1 minuutin ajan. Kaada puuro kulhoon ja anna sen asettua hetken. Lisää pilkotut päärynät, hienonnetut saksanpähkinät, loppu kaneli ja tarjoa. Ripottele päälle hieman ruskeaa sokeria ja koristele annos halutessasi appelsiinin kuorella.
Tämän puuron voi myös valmistaa käyttäen tuoreita päärynöitä. Kuori ja halkaise pieni päärynä neljään osaan, poista sen ydin, peitä vedellä, lisää 1 tai 2 lusikallista sokeria ja keitä, kunnes päärynä on pehmennyt. Voit käyttää päärynästä irronnutta lientä puuron valmistamiseen.
 
Annos 1 henkilölle
 
 
Herkulliset kupit
Ainekset
  • 300 g rahkaa tai tuorejuustoa
  • 125 ml vaniljajogurttia
  • 1 ruokalusikallinen NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder-jauhetta
  • 1 pieni keltainen persikka (käytä ½ persikka, jos se on suuri)
  • 8 vadelmaa
  • 2 mantelileipää tai suklaakeksiä
  • kaakaojauhetta tarjoiluun

Valmistusohjeet

Laita rahka ja NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhe kulhoon ja vispaa, kunnes seos on pehmeää ja kermaista. Lisää vaniljajogurtti ja sekoita se joukkoon nuolimen avulla. Kuori persikka ja poista sen ydin; leikkaa pieniksi palasiksi ja tee siitä monitoimikoneessa sosetta. Laita jogurtti/tuorejuusto kahteen tarjoiluastiaan, kaada persikka-coulis päälle ja sekoita kevyesti. Koristele molemmat astiat neljällä vadelmalla ja yhdellä pilkotulla keksillä. Ripottele päälle halutessasi kaakaojauhetta.

Annos 2 henkilölle

Valitse hedelmät vuodenajan mukaan; voit tehdä sosetta myös aprikooseista, sharon-hedelmästä tai mansikoista ja voit korvata vadelmat joillain toisilla marjoilla.
 
 
 
Vihersekoitus

Ainekset

  • 1 pieni vihreä omena (Granny smith)
  • 1 ruokalusikallinen NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 400 g viinirypäleitä
  • 150 g sellerin lehtiä
  • 1 kiivi
  • 1 lime

Valmistusohjeet

Purista lime. Kuori omena, leikkaa pieniksi palasiksi, laita se tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita se limemehun ja NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -proteiinijauheen kanssa, kunnes seos on tasaista. Pese viinirypäleet ja selleri; kuori kiivi, leikkaa selleri ja kiivi pieniksi palasiksi ja mehusta ne; mehusta myös viinirypäleet ja lisää mehut omenaseokseen. Sekoita hyvin, kaada korkeaan lasiin ja tarjoa.
 

Annos: 1 henkilölle

 
 
Suolaiset croissantit
 

Ainekset

  • 1 pyöreä levy lehtitaikinaa 230 g (noin 30 cm)
  • 80 g fetajuustoa
  • 1 iso ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 1 ruokalusikallinen pilkottuja yrttejä (persilja, minttu, ruohosipuli, basilika...)
  • 1 teelusikallinen paprikajauhetta
  • 1 munankeltuainen
  • 2 teelusikallista maitoa
  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä leivinpaperi uunipellille. Murustele fetajuusto ja sekoita se kulhossa NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauheen, yrttien ja paprikajauheen kanssa. Levitä lehtitaikina työtasollesi. Leikkaa taikina terävällä veitsellä 12 kolmion muotoiseksi palaseksi. Laita teelusikallinen fetaseosta jokaisen palan keskelle. Leveästä reunasta aloittaen, rullaa jokainen pala kapeampaan päätyyn asti.

Laita croissantit leivinpaperille. Sekoita munankeltuainen ja maito ja voitele croissantit munaseoksella. Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja paista noin 20 minuutin ajan kullanruskeaksi. Ota croissantit pois leivinpaperilta ja tarjoa lämpöisenä.

Annos 4 henkilölle (12 kappaletta)

Kesäkurpitsakeittoa kevyen peston kera

Ainekset

  • 50 g purjoa
  • 300 g kesäkurpitsaa
  • 1 pieni peruna
  • 2 isoa ruokalusikallista (20 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 2 ruokalusikallista Amwayn oliiviöljyä
  • 500 ml kasvislientä
  • suolaa

Pestoa varten

  • 40 g basilikan lehtiä
  • 1 ruokalusikallinen pinjansiemeniä, sekä hieman siemeniä koristeluun
  • 1 ruokalusikallinen raastettua parmesanjuustoa
  • 70 g Amwayn oliiviöljyä
  • suolaa

Valmistusohjeet

Lämmitä kasvisliemi. Kuori, pese ja pilko peruna; viipaloi purjo ohuiksi palasiksi ja laita purjonpalat teflonpannuun öljyn kanssa; paista kevyesti muutaman minuutin ajan. Pese ja raasta sillä aikaa kesäkurpitsat, laita ne myös pannulle, lisää NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhe, sekoita ja peitä seos kuumalla kasvisliemellä. Keitä kevyesti noin 10 minuutin ajan silloin tällöin sekoitellen.

Pese basilikan lehdet ja taputtele ne kuivaksi paperilla. Laita lehdet monitoimikoneeseen muiden pestoainesten kanssa ja sekoita, kunnes seos on tasaista. Paahda ylimääräisiä pinjansiemeniä pannulla parin minuutin ajan, kunnes ne saavat kultaisen sävyn.

Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta makusi mukaan ja kaada kahteen tarjoiluastiaan. Lisää nokare pestoa kummallekin lautaselle, koristele paahdetuilla pinjansiemenillä ja tarjoa.

Annos 2 henkilölle

 
 
Appelsiini-hunajalevite

Ainekset

  • 1 luomuappelsiini
  • 1 iso ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 20 g kirkasta hunajaa
  • tuorejuustoa
  • täysjyväleipää

 

Valmistusohjeet

Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa palasiksi kuorineen; poista siemenet ja laita appelsiininpalat monitoimikoneeseen NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauheen ja hunajan kanssa. Sekoita tasaiseksi. Käytä levitettä täysjyväleiville yhdessä tuorejuuston kanssa.

Annos 2-4 henkilölle

Levite säilyy jääkaapissa 5 päivän ajan.

 
 
Kuuma mantelijuoma

Ainekset

  • 150 ml kahvia
  • 100 ml mantelimaitoa
  • 1 tai 2 lusikallista ruskeaa sokeria makusi mukaan
  • 1 iso ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 1 teelusikallinen jauhettua kanelia

Valmistusohjeet

Kuumenna mantelimaito. Sekoita ½ teelusikallinen jauhettua kanelia, 1 ruokalusikallinen NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta ja ruskeaa sokeria korkeassa lasissa tai mukissa; lisää kuumaa kahvia ja kuumaa mantelimaitoa. Sekoita varovasti, ripottele päälle loput kanelista ja tarjoa

 
 

 

 

Helppo vadelmakakku 

Ainekset

  • 2 kananmunaa
  • 140 g kidesokeria
  • 125 ml vadelmajogurttia
  • 70 g maissi- tai maapähkinäöljyä
  • 300 g jauhoja + hieman lisää jauhoja vuokaa varten
  • 16 g leivinjauhetta
  • 2 isoa ruokalusikallista (20 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta
  • 125 g tuoreita vadelmia
  • ripaus suolaa
  • palanen voita paistamiseen
  • tomusokeria tarjoiluun

Valmistusohjeet

Esilämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 22 cm paistovuoka voilla ja ripottele päälle jauhoja. Sekoita jauhot, leivinjauhe, NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokeri käsin tai sähkövatkaimella valkoiseksi, kuohkeaksi vaahdoksi; lisää jogurtti ja jatka sekoittamista. Lisää öljy seokseen vähitellen tasaisesti kaataen. Lisää kuivat ainekset ja sekoita varovasti, jotta aineet sekoittuvat. Kääntele vadelmat nuolimella taikinan joukkoon.

Kaada taikina paistovuokaan ja paista noin 40 minuutin ajan tai kunnes paistoksen keskelle upotettuun hammastikkuun ei tartu mitään. Ota pois uunista ja anna jäähtyä ritilän päällä. Poista kakku vuoasta, ripottele päälle tomusokeria ja tarjoile.

Maidoton mysli-smoothie

Ainekset

  • 250 ml soijamaitoa
  • 2 kuivattu aprikoosia
  • 20 g sokeroitua inkivääriä
  • 40 g haluamaasi mysliä
  • 1 iso ruokalusikallinen (10 g) NUTRIWAY™ All Plant Protein Powder -jauhetta

Valmistusohjeet

Leikkaa aprikoosit ja inkivääri pieniksi palasiksi ja laita ne tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen yhdessä muiden ainesten kanssa. Sekoita kunnes seos on kermamaista, eikä siinä ole möykkyjä. Kaada smoothie korkeaan lasiin ja tarjoa.

Annos 1 henkilölle